Рецепти със спагети

Спагети с аншуа.Продукти: 250 г. спагети, 100 г. масло и 100 г. аншуа.
Спагетите са готово тестено изделие, подобно ма макароните, само че са по-тънки. Сваряват се и се приготвят по същия начин както макароните. Някои спагети се сваряват за 10-15 минути, а други за 25-30 минути. Сварените спагети се изцеждат от водата, попарват се с горещо масло, след което към тях се прибавя малко сос аншуа за миризма. Сервират се топли като предястие.

Спагети по болонски. Продукти: 300 г. спагети, 150 г. масло, 300 г. говеждо месо, 30 г. лук, 100 г. ситно нарязани домати, 250 г. бульон, 150 г. кашкавал, 1 г. черен пипер, 200 г. сок от печено месо и ароматен зеленчук.
Спагетите се сваряват както обикновено и се разбъркват с разтопено прясно масло и малко черен пипер за миризма. Говеждото крехко филе се нарязва на ивици като филийки, запържва се малко масло и след това се поставя ситно нарязаният лук, за да се запържи заедно с месото. Прибавят се ситно нарязаните червени домати, ароматният зеленчук, сол на вкус, червен пипер и се заливат с една чаша сок от печено телешко месо или бульон. Оставя се да ври леко на тих огън, докато месото омекне. Когато месото е готово, ароматният зеленчук се изважда, а парчетата от месото заедно със соса се поставят в средата на чинията, а наоколо като венец се нареждат спагетите. Спагетите могат да се сервират на чинията, а месото да се поднесе отделно в сосиера. По желание и в двата случая може да се поднесе в отделна чиния настърган кашкавал. Сервират се топли като предястие.

Спагети по женевски. Продукти: 300 г. спагети, 150 г. масло, 100 г. гъби, 500 г. сос бешамел с кашкавал и 150 г. кашкавал.
Сварените както обикновено спагети се изцеждат от водата и се разбъркват с разтопено прясно масло. Отделно се приготвят сос бешамел с кашкавал и пресните гъби, нарязани на филийки и полети с масло. Гъбите се разбъркват със спагетите и се заливат със соса, като се разбъркват добре, за да може сосът да проникне навсякъде. Отгоре се наръсва настърганият кашкавал или пармазан и се запичат на фурна. Сервират се топли за предястие.

Спагети със сос жу. Продукти: 300 г спагети, 150 г масло, 300 г сок от печено месо и 150 г кашкавал.
Сварените и полети с масло спагети както обикновено се наръсват с настърганият кашкавал или парамазан, а около тях се прави кордон от телешки сок от печено месо, подправен с нишесте. Сервират се топли като предястие, а в някои случаи и като гарнитура на задущено месо или птици.

Спагети по Венециански. Продукти: 300 г спагети, 150 г масло, 300 г пилешко месо, 200 г гъби, 20 г трюфели, 100 г шунка, 600 г светъл месен сос, 100 г пармазан.
Сварените и разбъркани с прясно масло спагети се разбъркват с ивици от свареното пилешко месо, сварените гъби, трюфелите, сварената шунка, с разредения като крем светъл месен сос. Всичко се разбърква заедно и се сервира топло като предястие.

Спагети по милански. Продукти: 300 г спагети, 150 г масло, 100 г език, 100 г шунка, 100 г гъби, 20 г трюфели, 150 г кашкавал и 300 г сос от домати.
Спагетите се сваряват и изцедени се разбъркват с разтопено прясно масло. Свареният говежди език, сварената шунка, сварените гъби и трюфелите се нарязват на ивички и леко се запържват с масло. Всичко се разбърква със спагетите. Поръсват се с настърганият кашкавал, а по желание кашкавалът може да се поднесе на отделна чиния. В сосиера се поднася сос от домати. Сервират се топли като предястие.

Спагети по неаполски. Продукти: 300 г спагети, 150 г масло, 200 г домати, 100 г кашкавал и 250 г доматен сос.
Сварените и разбъркани с разтопено прясно масло спагети се разбъркват със ситно нарязаните червени домати и се поръсват с настърганият кашкавал или пармазан. Сосът от домати се поднася отделно в сосиера. Сервират се топли за предястие.

Спагети Ница. Продукти: 300 г спагети, 100 г зехтин, 30 г лук, 10 г чесън, 100 г домати и 100 г кашкавал.
Спагетите се сваряват както обикновено. Лукът се нарязва на ситно и се запържва леко със зехтин заедно с чесъна. Прибавят се ситно нарязаните червени домати, за да се изпържат заедно с лука. След това се прибавят и сварените и добре изцедени от водата спагети, като се разбъркват леко, за да не се късат. Сервират се топли като предястие.

Спагети по сицилийски. Продукти: 300 г спагети, 200 г масло, 300 г пилешки дробчета, 30 г лук, 300 г червени домати и 150 г пармазан.
Ситно нарязаният лук се запържва в малко масло заедно с предварително сварените пилешки дробчета и воденички, нарязани на дребни парченца. Прибавя се и сос от домати или ситно нарязани домати, като се оставят на огъня да се сгъстят. Сварените, добре изцедени от водата и попарени с масло спагети се разбъркват с изпържените заедно с доматите дробчета и воденички. Сервират се топли за предястие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар